Meng ½ van de sojasaus met het limoensap, de rijstazijn en de suiker in een kom. Snipper de rode peper fijn en schil en rasp de gember. Voeg toe aan de kom en roer goed.
2
Snijd de wortel en de komkommer in dunne reepjes en voeg ze toe in de kom. Schep door elkaar en zet apart.
3
Snipper het groen van de bosui fijn. Meng het kippengehakt, de overige sojasaus en bosui in een kom. Beleg elke tortilla met een dun laagje van het kipgehaktmengsel.
4
Verhit ¼ van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en leg een tortilla met het gehaktmengsel naar beneden in de pan. Duw goed aan met de achterkant van een spatel en bak 4 min. Draai om en bak 1 min. Herhaal de stappen tot de tortilla’s op zijn.
5
Pluk de blaadjes van de munt. Verdeel de smash banh mi taco’s over borden en beleg met de komkommer, wortel, srirachamayo en de munt. Verdeel de marinade van de groenten over de tortilla’s en serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.