Pel en snijd de ui in halve ringen. Verhit de ongezouten roomboter in een pan en bak de ui met de bruine suiker op laag vuur in 10 min. goudbruin en gekarameliseerd.
2
Voeg de runderbouillon toe en laat 10 min. zachtjes inkoken tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Haal de gekarameliseerde ui uit de pan. Maak de pan niet schoon.
3
Meng ondertussen het gehakt met de nootmuskaat en wat peper en zout. Vorm 4 balletjes en druk plat in dezelfde hete koekenpan tot dunne burgers. Bak ze 2-3 min. per kant gaar. Leg op ½ van de burgers de cheddar kaas en stapel ze op elkaar. Zet apart tot gebruik.
4
Bak het suikerbrood in het achtergebleven vet goudbruin aan beide kanten.
5
Besmeer ½ van het suikerbrood met de mosterd mayonaise. Leg de cheeseburgers erop en verdeel de gekarameliseerde ui erover. Dek af met het overige suikerbrood en serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.