Print opties

Sluiten

Smeuïge paprika-tomatenrisotto met kipdijfilet

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de rode ui. Snijd de helft in grote stukken, hak de overige ui fijn. Snijd de paprika in grove stukken. Leg de gesneden paprika en tomaten in een ovenschaal.
2
Pel de knoflook en leg in de ovenschaal. Voeg de grof gesneden rode ui toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Hussel door elkaar en rooster 20 min. in de oven.
3
Verhit de helft van de overige olijfolie in een grote kookpan. Bak de fijngesneden rode ui glazig. Voeg de risotto toe en bak 5 min. mee. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de risotto al het vocht heeft opgenomen. Zet het vuur uit zodra de risotto bijna gaar is.
4
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een hapjespan. Bak de kipdijfilet op hoog vuur rondom goudbruin. Laat daarna op laag vuur nog 10 min. doorgaren. Breng op smaak met peper en zout.
5
Haal ondertussen de groenten uit de oven en leg de kleine tomaten apart. Doe de rest van de groenten in een mengbeker en voeg 2/3 van de roomkaas toe. Pureer fijn met een staafmixer.
6
Schep de saus door de bijna gare risotto en gaar nog 5 min. mee op laag vuur. Snijd de dille fijn en voeg toe aan de risotto. Voeg ¾ van de rucola toe.
7
Verdeel de risotto over de borden. Schep de overige roomkaas boven op de risotto en leg hier de geroosterde tomaten en kipdijfilet op. Maak af met de overige rucola.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.