Leg de tortilla op een snijplank en vouw deze voorzichtig in kwartjes zodat je 4 vouwlijnen krijgt. Snijd met een mes 1 vouwlijn vanuit het midden naar de buitenkant open. Dit zorgt ervoor dat de tortilla makkelijk te vouwen is zodra deze belegd is.
2
Smeer vervolgens de tortilla in met een dun laagje tomatensaus. Zorg dat je ongeveer 2 cm van de rand niet besmeert. Breng de tomatensaus op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Leg op het eerste kwart vanaf de ingesneden vouwlijn 2 plakken parmaham. Leg op het volgende kwart 1 handje rucola en 2 tomaatjes. Beleg het 3e deel met 1 el zwarte olijven en het laatste deel met de helft van de mozzarella plakjes.
3
Vouw de eerste kwart met parmaham over de rucola heen. Vouw vervolgens de opgevouwen parmaham en rucola zijde over de olijven en herhaal dit ook bij de laatste zijde.
4
Verhit de olie in een koekenpan en bak op laag vuur de tortilla goudbruin in 3 min. Draai de tortilla om en bak ook de andere kant 3 min. Serveer de tortilla warm.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.