Print opties

Sluiten

Snelle tarte tatin met peer en kaneel

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet de quichevorm in met een beetje boter. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
2
Zet een steelpannetje op laag vuur en smelt hierin de overige boter met de suiker tot een bruine karamel. Schil ondertussen de peren. Halveer ze in de lengte en verwijder de klokhuizen. Haal de pan van het vuur en voeg de gehalveerde peren toe aan de karamel in het steelpannetje. Roer voorzichtig zodat alle peren bedekt zijn met een laagje karamel.
3
Verdeel de peren over de bodem van de quichevorm met de platte kant naar boven. Verdeel nu ook de plakken bladerdeeg eroverheen. Zorg dat ze elkaar overal overlappen. Druk de randen goed naar beneden. Prik gaatjes in het bladerdeeg en schuif de tarte tartin voor 25 min. in de oven.
4
Week ondertussen de rozijnen 10 min. in een kommetje lauwwarm water. Laat daarna uitlekken. Schraap het vanillestokje uit en meng met de kaneel en rozijnen. Haal de tarte tartin uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Zet het bord op de quichevorm en draai om. Garneer met het rozijnenmengsel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.