Print opties

Sluiten

Soupe au pistou met kaascrostini

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op de grillstand op 200°C. Pel de sjalot en knoflook en snipper fijn. Houd de sjalot en knoflook apart van elkaar. Snijd de wortelen en courgette in gelijke blokjes, de prei in ringen en tomaten in partjes.
2
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de helft van de knoflook. Voeg het water, de bouillonblokjes, courgette, wortel, prei en sugarsnaps toe en kook op laag vuur voor ca. 15 min. tot de groente gaar zijn. Voeg vervolgens de tomaat, Provençaalse kruiden en witte bonen toe. Verwarm het geheel op laag vuur.
3
Stamp ondertussen de basilicum fijn in een vijzel samen met de resterende knoflook en extra vergine olijfolie voor de pistou.
4
Snijd het stokbrood in sneetjes en verdeel de kaas hierover. Leg op een bakplaat met bakpapier en plaats voor ca. 3 min. onder de grill tot de kaas is gesmolten.
5
Verdeel de soep over de kommen. Schep een lepel pistou in het midden van de soep en serveer met de kaascrostini.