Print opties

Sluiten

Spaghetti alla Nerano

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snijd de courgettes in plakjes van ½ cm en besprenkel met 3/5 van de olijfolie en peper en zout. Verhit een grillpan en gril de courgette aan beide kanten goudbruin. Als alles niet in één keer in de pan past, doe je het in meerdere rondes. Laat de gegrilde courgetteplakjes uitlekken op een stukje keukenpapier.
2
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
3
Rasp de Pecorino en pel de knoflook. Voeg 5/6 van de Pecorino samen met de helft van de courgetteplakjes, de knoflook, 6/7 van de basilicum, 3 el kookvocht en een snuf peper toe aan de blender en blend tot een gladde saus.
4
Verhit de resterende olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur en voeg de courgettesaus samen met de gekookte spaghetti, overgebleven plakjes courgette en het resterende kookvocht toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
5
Pluk de blaadjes van de resterende basilicum. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de resterende geraspte Pecorino, basilicum en peper en zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.