Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
2
Was ondertussen de vongole schelpen grondig en verwijder de schelpen die stuk zijn. Was en halveer de cherrytomaten. Pel de knoflook, pers uit en zet apart. Snijd de peper in dunne ringen en verwijder eventueel de zaadjes. Hak de peterselie fijn.
3
Verhit ½ van de olijfolie in een wok op middelhoog vuur en bak de knoflook en rode peper 1 min. zacht aan. Zet het vuur hoog en voeg de vongole schelpen en cherrytomaten toe. Hussel goed en voeg de witte wijn toe.
4
Rasp de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Breng de vongole schelpen op smaak met het citroensap, peper en zout. De schelpen zijn na ongeveer 3 min. klaar wanneer ze geopend zijn. Gooi de niet geopende schelpen weg.
5
Verdeel de spaghetti over de borden, gevolgd door de vongole schelpen. Garneer met de peterselie, citroenrasp en de overige olijfolie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.