Spaghetti Vongole
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Spaghetti vongole

Wij zijn dol op spaghetti vongole! Deze klassieke pasta met venusschelpen is er eentje om van te houden. Het is al in 20 minuten gemaakt en het resultaat is verbluffend. Heerlijk om te maken voor in het weekend of wanneer je zin hebt in een feestelijke maaltijd zonder te veel werk.

Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Kelly ter Horst

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept spaghetti vongole

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
2
Was ondertussen de vongole schelpen grondig en verwijder de schelpen die stuk zijn. Was en halveer de cherrytomaten. Pel de knoflook, pers uit en zet apart. Snijd de peper in dunne ringen en verwijder eventueel de zaadjes. Hak de peterselie fijn.
3
Verhit ½ van de olijfolie in een wok op middelhoog vuur en bak de knoflook en rode peper 1 min. zacht aan. Zet het vuur hoog en voeg de vongole schelpen en cherrytomaten toe. Hussel goed en voeg de witte wijn toe.
4
Rasp de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Breng de vongole schelpen op smaak met het citroensap, peper en zout. De schelpen zijn na ongeveer 3 min. klaar wanneer ze geopend zijn. Gooi de niet geopende schelpen weg.
5
Verdeel de spaghetti over de borden, gevolgd door de vongole schelpen. Garneer met de peterselie, citroenrasp en de overige olijfolie.

Tip: was om tijd te besparen op voorhand de vongole schelpen, pers de knoflook uit en bewaar in (olijf)olie.
Tip: voeg eventueel visbouillonblokjes toe wanneer je de wijn toevoegt.

Aan de slag met schelpen!

Eén van de bekendste Italiaanse pasta’s is de spaghetti vongole. Klinkt moeilijk, maar niets is minder waar! Deze pasta heeft maar weinig ingrediënten en is al in 20 minuten gemaakt. Zo laten de Italianen goed zien dat een goed recept helemaal niet veel ingrediënten hoeft te hebben. Zo heb je alleen maar pasta nodig, zoals spaghetti, de vongole schelpen en wat smaakmakers als citroen, knoflook, cherrytomaten, peterselie en een goede olijfolie. Heb je nog wat vongole schelpen over na het maken van deze spaghetti? Maak er dan vongole met gele curry en gepofte tomaatjes mee. Dit borrelgerecht is helemaal niet moeilijk om te maken en onwijs lekker. Met de smaak van de vongole waan je je zo in Italië!

Naast vongole schelpen zijn er nog tal van andere schelpen om te gebruiken in gerechten. De bekendste is bijvoorbeeld de mossel. Hier kan je een heerlijke spaghetti met zeekraal mee maken, maar deze pilav met mosselen is ook erg lekker! Een keer iets anders maken met mosselen? Ga dan voor gegratineerde mosselen met knoflookboter en citroen. De citroen geeft een frisse twist aan de mosselen, terwijl de zelfgemaakte knoflookboter zorgt voor een romige touch. Deze mosselen van de barbecue zijn ook verrukkelijk. Serveer het met wat stokbrood en een romige kruidenboter en je hebt een volwaardige en heerlijke barbecue maaltijd!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Pasta
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via