Print opties

Sluiten

Spanakopita met frisse salade

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
1
Ontdooi het filodeeg minimaal 2 uur van tevoren. Verwarm de oven voor op 180˚C. Hak de spinazie en walnoten grof. Snijd de munt en dille fijn.
2
Snijd de bosui in ringen. Kneed de spinazie, dille, munt, ricotta, feta en ½ van de bosui tot een smeuïge massa. Kluts de eieren. Voeg de eieren en 1/3 van de olijfolie toe en meng het geheel.
3
Vet een langwerpige ovenschaal in met olie. Bedek de lange zijkanten met 2 vellen filodeeg en laat ongeveer de helft van de vellen aan de bovenkant uitsteken. Bestrijk de vellen met olijfolie.
4
Bedek vervolgens de korte zijkanten van de ovenschaal ieder met 1 vel filodeeg, laat weer voor de helft aan de bovenkant uitsteken en bestrijk met olijfolie. Verdeel de spinazie-fetavulling over de ovenschaal. Klap het filodeeg naar binnen en bestrijk met olijfolie. Verkruimel het overige filodeeg over de bovenkant van de vulling. Besprenkel met de overige olijfolie.
5
Snijd de spanakopita in 4 stukken en bak in 50 à 60 min. gaar in de oven. Dek, wanneer de spanakopita te snel bruin kleurt, af met aluminiumfolie. Haal uit de oven en laat de spanakopita ca. 15 min. afkoelen.
6
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en de tomaten in partjes. Hak de peterselie fijn en snijd de ui in halve ringen. Voeg de komkommer, tomaten, peterselie, ui en overige bosui toe aan een kom en meng door elkaar.
7
Meng voor de dressing de extra vergine olijfolie, azijn en honing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
8
Serveer de spanakopita en serveer met de frisse salade en dressing.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.