Print opties

Sluiten

Speculoos crème brûlée

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 45min
Totale tijd
5u 15min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Smelt de speculoospasta door deze 30 sec. te verwarmen in de magnetron. Verdeel de pasta over de ovenschaaltjes. Zet de schaaltjes 30 min. in de koeling.
2
Breng ondertussen de slagroom aan de kook. Snijd de vanillepeul open en schraap het merg eruit. Voeg de merg en de peul toe aan de slagroom, zet het vuur uit en laat 5 min. trekken. Verwarm de oven voor op 150°C.
3
Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de suiker. Giet langzaam en al roerend de warme slagroom bij de eieren. Doe dit niet te snel en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
4
Verdeel het eimengsel over de speculoospasta. Plaats de schaaltjes in een grote ovenschaal of bakplaat met opstaande rand. Giet er heet water bij tot de bakjes voor de helft in het water staan. Gaar de crème brûlée 45 min. in de oven.
5
Laat de crème brûlée minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast. Verdeel de rietsuiker over de schaaltjes. Karamelliseer de suiker met behulp van een gasbrander. Zonder gasbrander kan het ook, zet ze dan even onder de grill van de oven. Let wel op dat de suiker niet verbrand.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.