Print opties

Sluiten

Speculoos eclairs

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
3u 20min
Totale tijd
4u 20min

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten chocolade
Ingrediënten eclairs
Ingrediënten crème suisse – vulling eclair
Ingrediënten topping

Bereidingswijze chocolade

1
Smelt de witte chocolade en de speculoos pasta au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
2
Schep het mengsel in een bak met vetvrij papier en laat deze 4 tot 6 uur opstijven in de vriezer. Zet deze koud tot gebruik.

Bereidingswijze eclairs

1
Verwarm de oven voor op 190°C graden. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg het water, de melk, boter en een snufje zout toe. Laat de boter smelten en breng het geheel aan de kook.
2
Haal de pan van het vuur. Voeg de bloem toe en roer door totdat de bloem is opgenomen.
3
Zet de pan terug op middelhoog vuur en blijf ca. 3 min. roeren tot de bloem gegaard is. De bloem is gaar wanneer het beslag een zacht sissend geluid maakt en een bal vormt.
4
Schenk het beslag in een kom, roer los met een spatel en laat 5 min. afkoelen. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer steeds goed door. Voeg pas het volgende ei toe wanneer het ei helemaal is opgenomen. Roer door tot het deeg soepel en glanzend is.
5
Schep het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond en maak strepen van ongeveer 10 tot 12 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd voldoende afstand tussen de strepen. Bak in ongeveer 30 à 40 min. gaar in de oven.

Bereidingswijze crème suisse

1
Klop ondertussen de slagroom stijf en zet koud tot gebruik.
2
Meng de crème patissier en de speculoos pasta tot een egaal beslag. Voeg de slagroom toe en meng tot het geheel is opgenomen.
3
Schenk de crème suisse in een spuitzak met een klein spuitmondje.

Samenstellen eclairs en crème suisses

1
Smelt het Lotus Biscoff chocolade mengsel tot 40°C. Houd dit op kamertemperatuur.
2
Snijd een klein gaatje in de eclair en vul via het gat met de crème suisse. Dip nu de eclair in het chocolade mengsel en leg op een plaat om te harden.
3
Smelt intussen de overgebleven speculoos pasta au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de speculoos pasta gesmolten is.
4
Garneer de eclair met dunne lijntjes gesmolten speculoos pasta, gedroogde framboos en witte chocolade krullen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.