Print opties

Sluiten

Spinazie en courgette pesto quiche

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 10min
Totale tijd
1u 25min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Meng de bloem, roomboter en oude kaas in een keukenmachine tot grove kruimels. Voeg ¼ van de eieren toe en meng nogmaals tot een samenhangend deeg.
2
Vet de quichevorm in. Rol het deeg uit tot een cirkel met een doorsnede van 30 cm en leg in de quichevorm. Druk de randen goed aan en snijd eventueel overtollig deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en laat 20 min. in de koelkast rusten.
3
Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak ondertussen de vulling. Pel de ui en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook in 2 min. goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout.
4
Klop de overige eieren met de ricotta los. Breng op smaak met peper en zout. Roer het ui-spinaziemengsel, de pecorino en pesto door het eiermengsel en zet apart.
5
Bekleed de bodem van de quichevorm met een stuk bakpapier en vul met bakbonen. Bak de bodem 15 min. in de oven.
6
Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken met een dunschiller. Dep droog met wat keukenpapier.
7
Haal de quichebodem uit de oven en verwijder de bakbonen. Schenk de vulling in de quichevorm en dek af met de courgetteplakken. Zet de quiche nog 25 min. in de oven tot het ei gestold is.
8
Garneer de quiche met rucola en dille.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.