Warm de oven voor op 200° C. Spoel de kikkererwten af in een zeef onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier. Doe de kikkererwten in een kom en meng met ½ van de olijfolie, chilipoeder, paprikapoeder en zwarte peper. Verdeel de kikkererwten over een bakblik en bak 15 min. Schep om en bak nog 10 min. tot ze knapperig zijn.
2
Was ondertussen de spinazie en laat goed uitlekken. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Pel de ui en knoflook en snipper ze.
3
Verwarm de overige olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het komijnzaad toe. Voeg het water, het bouillonblokje en de blokjes aardappelen toe. Laat 10 min. koken totdat de aardappelblokjes zacht zijn. Voeg de spinazie toe en kook nog 2 min.
4
Pureer de soep met een staafmixer glad. Verdeel over de kommen en garneer met de knapperige kikkererwten.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.