Print opties

Sluiten

Spruitjestaart met feta

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de springvorm met bakpapier. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
2
Breng een pan met water aan de kook. Maak de spruitjes schoon en kook in 3 min. beetgaar. Giet af en laat even afkoelen in het vergiet.
3
Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork en verdeel het paneermeel over de bodem.
4
Verbrokkel de feta, pel en hak de ui in dunne ringen en ris de takjes tijm. Klop de eieren samen met de kookroom, ⅘ van de feta, de helft van de tijm, het knoflookpoeder en wat peper en zout los. Voeg de spruiten en rode ui toe en mix alles goed door elkaar. Stort het mengsel in de springvorm en verdeel evenredig.
5
Bestrooi de bovenkant van de spruitjestaart met de overige feta, tijm en wat peper en zout en schuif voor 30 min. in de oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.