Print opties

Sluiten

Sticky kip met rijst en wokgroenten

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snijd de kippendijen in blokjes. Meng de kip met de rasp en het sap van een halve limoen, de gember, de oestersaus en 2/3e van de sojasaus. Zet apart en laat minimaal 10 min. marineren. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
2
Haal de kip uit de marinade en bewaar de marinade. Verwarm de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de kipstukjes in 6 à 8 min. gaar.
3
Roer de maïzena met het water tot een papje. Giet de maïzena bij de marinade en roer samen met de honing tot een saus. Giet in de pan bij de kip en laat inkoken tot een dikke saus.
4
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Verwarm de andere helft van de zonnebloemolie in een wokpan. Bak de groenten in 4 min. gaar, maar nog wel knapperig. Voeg de overige sojasaus, peper en de cashewnoten toe. Bak nog 2 min.
6
Snijd de koriander fijn. Serveer de sticky kipstukjes met de rijst, groenten, koriander en partjes limoen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.