Print opties

Sluiten

Sticky toffee cake

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor tot 175°C. Doe 115 gr van de ongezouten roomboter in een steelpannetje en laat op medium vuur smelten tot de boter bruin kleurt en lekker nootachtig begint te geuren (dit duurt ongeveer 6 min.). Houd een medium vuur aan en roer regelmatig. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
2
Doe de gesmolten boter samen met de kristalsuiker in een mengkom en mix met een garde. Pel de bananen, snijd in stukjes en voeg samen met de eieren toe aan de kom. Gebruik een pureestamper om alles door elkaar te prakken. Voeg de Griekse yoghurt toe en roer opnieuw.
3
Plaats een zeef boven de kom en mix de bloem samen 1/3 zout, bakpoeder, baking soda en kaneel door de natte ingrediënten. Schep door elkaar met een spatel.
4
Bedek een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en stort het mengsel daarin uit. Bak 35 min. in de warme oven.
5
Maak ondertussen de saus. Snijd de overige ongezouten roomboter in blokjes en verwarm samen met de room, bruine suiker en de ahornsiroop in een steelpannetje op medium vuur en laat 10 min. pruttelen. Blijf in de buurt van de pan om te vermijden dat de karamel gaat opkoken en roer regelmatig. Heeft de saus een mooie dikte, voeg de ovrige zout en het vanille-extract toe en roer opnieuw. Haal de saus van het vuur. De saus zal nog wat indikken wanneer het afkoelt.
6
Laat de sticky toffee cake afkoelen en prik er daarna gaatjes in met een vork. Bedek met ½ van de toffeesaus zodat die in de cake kan sijpelen. Snijd de cake in stukken om te serveren en bedek dan met de overige saus
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.