Snijd het vlees in grote vierkanten. Verhit de ongezouten roomboter en olijfolie in een grote (stoof)pan met een dikke bodem op hoog vuur en bak het vlees in delen aan in de pan. Het is belangrijk dat het vlees een mooi kleurtje krijgt, maar de binnenkant goed rood en mals blijft. Haal het vlees uit de pan.
2
Pel en snipper de ui en knoflook en voeg toe aan de (stoof)pan. Fruit 3 min. aan en voeg de tomatenpuree toe. Bak 1 min. mee en blus af met het bier. Verwarm 2 min. mee. Voeg het vlees samen met de runderbouillon, tijm, rozemarijn en laurier toe en breng aan de kook.
3
Wanneer het geheel kookt, zet de pan op laag vuur zodat het rustig pruttelt. Besmeer de ontbijtkoek met mosterd en voeg toe aan de pan. Laat het vlees 3 uur pruttelen zonder deksel, zodat het vocht verdampt en de stoof indikt. Zorg ervoor dat het vlees niet aanbakt en voeg zo nodig een klein beetje bouillon toe.
4
Verwarm ondertussen de frituurpan met frituurolie voor op 150°C. Was de aardappelen en snijd in de vorm van frietjes. Frituur de friet voor 6 min., haal uit de pan en verwarm de frituurpan voor op 180°C. Voeg de friet toe en frituur 6 min. goudbruin en krokant.
5
Serveer het stoofvlees met de verse friet.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.