Print opties

Sluiten

Superfood salad met zalm en avocadodressing

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Voor de dressing
Keukenbenodigdheden
1
Breng een pan water aan de kook en kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de aspergetips in stukjes van ca. 3 cm. Kook in een andere pan in 3 min. beetgaar. Spoel vervolgens af met koud water om te voorkomen dat ze verder garen.
3
Maak ondertussen de dressing. Pers het sap uit de limoen. Meng de avocado samen met olijfolie, yoghurt, sap van de limoen, knoflookpoeder, koriander en water. Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde dressing. Is de dressing te dik? Voeg dan een klein beetje extra water toe. Breng op smaak met peper en zout.
4
Schaaf linten van de komkommer met een kaasschaaf en snijd de avocado in plakjes. Meng vervolgens met de spelt, edamame bonen, verse spinazie, aspergetips en koriander in een kom. Verdeel over twee diepe borden en serveer de salade met de zalmfilets en de dressing.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.