Print opties

Sluiten

Sushi pizza

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
1u 20min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra ingrediënten
1
Doe het ei, bloem en 50 ml water in een kom. Meng met een garde tot een beslag.
2
Snijd ieder nori vel in 2 driehoekige ‘pizza slices’ van gelijke grootte. Verwarm ondertussen de frituur op 180°C. Haal het nori vel aan één kant door het beslag en frituur voor ongeveer 2 min. tot stevig, krokant en bruin. Breng op smaak met een beetje zout.
3
Doe de rijst in een zeef en spoel voor 1 min. schoon onder de kraan. Doe de gespoelde rijst in een pan met dikke bodem (zo voorkom je dat het aanbakt) en voeg 350 ml water toe. Breng op laag vuur aan de kook en kook het 10 min. met de deksel op de pan.
4
Meng de azijn, suiker en 0,5 el zout ondertussen in een pan en smelt rustig op laag vuur.
5
Schep de rijst na 10 min. koken één keer om en laat voor 15 min. rusten met de deksel op de pan. Meng daarna het azijnmengsel er doorheen.
6
Verwarm de oven voor op 250°C. Leg de hele paprika in de oven en laat in 30 min. zwart worden. Snijd ondertussen de tonijn in blokjes van gewenste grootte. Snijd ook de sushi gember in hele fijne blokjes. Haal de paprika wanneer deze klaar is uit de oven, verwijder de zwarte buitenkant door er met een scherp mes langs te schrapen en snijd het zoete vruchtvlees in hele fijne blokjes. Meng de paprika, tonijn en gember in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
7
Snijd de limoen doormidden. Snijd 2 stengels bosui in fijne ringetjes en de zalm in blokjes van gewenste grootte. Meng in een andere kom alle ingrediënten voor het zalmmengsel en breng op smaak met peper en zout.
8
Verdeel de rijst over de 8 gefrituurde ‘pizza slices’. Beleg 4 slices met het zalmmengsel en de andere 4 met het tonijnmengsel.
9
Snijd de komkommer in kleine blokjes en de overige bosui in schuine ringen. Hak de popcorn fijn.
10
Top alle slices af met de stukjes komkommer, edamame boontjes, bosui, srirachamayonaise en wat fijngehakte popcorn. Besprenkel het naar smaak met sojasaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.