Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen en meng met de rijstazijn.
2
Snijd ondertussen de komkommer in halve plakjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de sushirijst met de komkommer, mango, avocado, geraspte wortel en edamame boontjes. Voeg de wasabimayonaise toe en roer goed door.
3
Verdeel de sesamzaadjes over een bord en druk de boven- en onderkant van de tonijnsteaks op de sesamzaadjes voor een sesamkorst. Verhit een koekenpan op hoog vuur met de sesamolie. Schroei de tonijnsteak aan beide kanten 30 sec. dicht. Laat rusten en snijd in dunne plakjes.
4
Verdeel de sushi salade over de kommen. Leg de tonijn tataki in het midden en garneer met wasabi parels.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.