Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit ⅓ van de milde olijfolie in een hapjespan en bak de kikkererwten ca. 12 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om.
2
Pel en snipper ondertussen de sjalot en pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de bimi in de lengte en breedte. Verhit de overige milde olijfolie in een hapjespan en bak de sjalot en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bimi toe en bak 5-7 min. mee.
3
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Rasp de kaas.
4
Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en meng ½ van de kaas, 150 ml kookvocht (per 4 personen), het citroensap en -rasp erdoor. Verwarm ca. 1 min. tot de kaas iets is gesmolten.
5
Pluk de blaadjes van de basilicum. Meng de groenten met de kikkererwten en de basilicum en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de overige kaas en besprenkel met de extra vierge olijfolie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.