Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en snijd in parten. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de oregano. Halveer de courgette over de lengte en snijd de courgette in halve maantjes.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
3
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de courgette 4 min. Voeg de zongedroogde tomaten, citroenrasp, de helft van de oregano en slagroom toe. Breng de saus al roerend aan de kook en voeg de tagliatelle toe. Breng op smaak met peper en zout.
4
Breek de zalm in grove stukken. Verdeel de tagliatelle over de borden, leg de rucola en zalm erop. Garneer met de rest van de oregano en partjes citroen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.