Tarte tatin van gekarameliseerde pompoen, geitenkaas en amandelschaafsel
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 40min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de flespompoen en snijd 4 plakjes van ongeveer 1 cm dik vanuit de smalle ronde kant. Bewaar de rest van de pompoen voor andere gerechten, zoals soep.
2
Snijd met behulp van een ronde uitsteker uit elk plakje bladerdeeg 1 rondje. Leg de rondjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de plakjes pompoen over de rondjes, gevolgd door de suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel over de suiker. Bak de mini tarte tatins 20 min. in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
3
Rooster ondertussen het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan. Klop de geitenkaas los en breng op smaak met zout. Vul een spuitzak met de geitenkaas.
4
Laat de tarte tatin goed afkoelen. Leg de tarte tatin op een klein bordje, voeg met de spuitzak een mooie toef geitenkaas toe en maak het geheel af met het geroosterde amandelschaafsel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.