Print opties

Sluiten

Tarte tatin van sjalot, kastanjes en rode biet

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de sjalotjes en halveer. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olijfolie en wat peper en zout over de sjalotjes en rooster 15 min. in de oven. Halveer de gekookte bietjes, voeg samen met de gekookte kastanjes toe op de bakplaat en rooster nog 5 min.
2
Verhit ondertussen op laag vuur de kokosbloesemsuiker met de balsamicoazijn en het water in een pannetje. Roer af en toe (maar niet te vaak) tot er karamel ontstaat. Schenk de karamel in een dichte quiche- of taartvorm.
3
Schep de kastanjes, sjalotten en bieten in de taartvorm. Pluk de blaadjes van 2/3 van de tijm en strooi deze over het groentenmengsel. Rol het bladerdeeg uit over het groentemengsel. Zorg ervoor dat het bladerdeeg de hele vorm bedekt. Stop het in bij de randjes. Maak een kruisje in het midden voor de hete lucht en bak de tarte tatin in 30 min. goudbruin.
4
Laat 15 min. afkoelen. Keer de tarte tatin om op een groot bord, bestrooi met het overige takje tijm en serveer met extra peper en zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.