Print opties

Sluiten

Texels lamsstoofpotje met aardappel-kruidenpuree

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd het lamsvlees in blokjes van ongeveer 3 cm. Bestrooi het vlees met wat bloem, zorg dat het goed verdeeld is.
2
Verhit een grote braadpan op middelhoog vuur en smelt hierin 2/3 van de roomboter. Bak het vlees in 5 min. bruin.
3
Pel en snipper intussen de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Voeg de ui en knoflook toe aan het vlees en laat 3 min. mee bakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 min. mee bakken.
4
Voeg het bier, laurierblaadje, tijm en tablet tuinkruidenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de pan af met het deksel en laat 50 min. stoven. Roer regelmatig door.
5
Schil en snijd ondertussen de wortel in plakjes. Was de bleekselderij en snijd in boogjes.
6
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Zet in een pan net onder water en voeg een snufje zout toe. Kook de aardappelen in ongeveer 15 tot 20 min. gaar.
7
Voeg de groenten toe aan de stoofpot en laat nog 15. min rustig stoven.
8
Giet de aardappelen af en laat goed uitdampen. Voeg de rest van de boter en de melk toe en stamp het geheel fijn met een pureestamper.
9
Pluk de takjes peterselie en hak fijn. Knip de topjes van de tuinkers. Roer 3/4 van de kruiden door de puree en breng op smaak met peper en zout.
10
Verwijder voor serveren de laurier en takjes tijm uit de stoofpot.
11
Serveer de stoofpot met de kruidenpuree en maak het gerecht af met de resterende kruiden.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.