Print opties

Sluiten

Thaise Tom Kha Kai met Shanghai paksoi en noedels

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Haal de kip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pel de sjalot en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden. Verwijder de zaadjes afhankelijk van de gewenste pit. Snijd de rode peper in dunne ringetjes.
2
Maak de paksoi schoon en snijd grof. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren.
3
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot en rode peper 1 min. aan. Voeg de tom kha kai pasta toe en fruit 2 tot 3 min. mee. Snijd de kip in blokjes en bak 5 min. mee.
4
Maak ondertussen de kippenbouillon. Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels 6 min. Giet af en spoel koud af.
5
Voeg kokosmelk en kippenbouillon toe aan de soeppan. Laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg de paksoi en de kastanjechampignons toe en kook nog 5 min. mee.
6
Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de overige limoen uit. Meng het limoensap door de tom kha kai. Voeg de noedels toe en roer door.
7
Verdeel de tom kha kai over de kommen en serveer met de partjes limoen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.