Print opties

Sluiten

Tiropita met kaas en munt

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

30 stuks
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de vellen filodeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
2
Verkruimel de feta, rasp de Parmezaanse kaas en snijd de helft van de munt fijn. Meng dit in een kom met de ricotta.
3
Klop in een kom het ei los en bestrijk 1 ontdooid vel filodeeg hiermee. Bedek met een tweede vel filodeeg met ei en snijd in 3 lange stroken.
4
Leg 1 el kaasmengsel onderop elke strook, maar laat de randen vrij. Vouw de strook om van de linker onderkant naar de rechter bovenkant zodat er een driehoek ontstaat. Bestrijk de randen met ei en druk goed aan. Vouw het driehoekje nog twee keer om. Bestrijk de bovenkant opnieuw met ei. Herhaal tot alle vellen filodeeg op zijn.
5
Verdeel de tiropita op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
6
Garneer met honing, kaneel en de resterende munt. Serveer warm.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.