Breng water aan de kook in een pan. Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af. Kook de asperges 4 min. Giet af en laat afkoelen.
2
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Hak de peterselie fijn en rasp de groene schil van een halve limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Prak de peterselie, limoenrasp, sap van een halve limoen en avocado met een vork tot een guacamole. Breng op smaak met peper en zout.
3
Breng water aan de kook in een steelpan en voeg de azijn toe. Breek telkens 1 ei in een kom. Zet het vuur uit en roer met een lepel in het water totdat er een kolk ontstaat. Giet het ei in de kolk. Pocheer 3 min. of tot het ei naar wens gaar is. Leg apart.
4
Verhit 2/3 van de zonnebloemolie in een pan. Rooster het brood totdat deze krokant zijn. Leg op de borden.
5
Wikkel een plakje rauwe ham om een paar asperges. Herhaal dit totdat de plakjes ham op zijn. Voeg de resterende olie toe aan de pan en rooster de asperges met ham voor 2 min. of tot krokant.
6
Snijd de overgebleven helft van de limoen in partjes.
7
Verdeel de guacamole over het brood. Leg de asperges en het ei op de guacamole. Strooi de Verstegen mix ei over het ei. Serveer met de veldsla en partjes limoen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.