Verhit 4/5 van de zonnebloemolie op heet vuur en frituur de knoflookplakjes goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
3
Snijd het groen van de stengels bosui in mooie sliertjes. Tip: door ze in ijswater te leggen, krullen ze mooi op. Pers het sap uit de limoen en meng met de ponzu.
4
Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op hoog vuur en schroei de tonijn langs beide kanten. Dit duurt ongeveer 15 sec. per kant. De buitenkanten moeten gaar zijn, de binnenkant nog mooi rauw.
5
Leg de tonijn op een snijplank en laat 1 min. afkoelen. Snijd met een scherp mes in mooie dunne plakken en verdeel in waaiers over borden.
6
Schenk de ponzudressing rond de tonijn tataki en maak het gerecht af met de sliertjes bosui, de gefrituurde knoflook en het sesamzaadjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.