Print opties

Sluiten

Torrijas met Griekse yoghurt en amandel

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Schil de sinaasappel (schil het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) met een dunschiller. Breng de melk samen met de sinaasappelschil, kaneelstokje, kardemompeulen en de helft van de kaneelsuiker aan de kook. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
2
Verhit ondertussen een koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel 2 tot 3 min. aan en laat afkoelen.
3
Klop de eieren los met de slagroom. Zeef de melk en voeg toe, roer goed door. Schenk dit mengsel in een diep bord. Verdeel de rest van de kaneelsuiker in een apart diep bord. Snijd het stokbrood in dikke plakken van ongeveer 3 cm.
4
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de plakken brood 1 min. per kant in het melkmengsel zodat dit goed wordt opgenomen door het brood. Leg de plakken vervolgens in de kaneelsuiker, zodat beide kanten zijn bedekt met suiker.
5
Bak de plakken brood 2 tot 4 min. per kant in de koekenpan, tot de suiker begint te karamelliseren. Besprenkel na het bakken met de sherry.
6
Serveer de torrijas met een flinke eetlepel Griekse yoghurt en geroosterde amandel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.