Print opties

Sluiten

Torta caprese met whipped ricotta

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 50min

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een taartvorm met bakpapier. Houd 1 blokje pure chocolade achter voor de garnering en smelt de overige pure chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is. Splits de eieren.
2
Mix met een handmixer de roomboter met de suiker. Scheid de eidooiers en de eiwitten. Voeg de eidooiers en de helft van het amandelextract toe en mix opnieuw. Spatel de gesmolten pure chocolade erdoor samen met het amandelmeel, bakpoeder, cacao en melk. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel deze door het beslag. Giet het beslag in de taartvorm en bak de taart in 55 min. gaar in het midden van de oven. Laat vervolgens 1 uur afkoelen in de taartvorm voordat je de vorm verwijdert.
3
Mix ondertussen de ricotta met de mascarpone, honing, het overige amandelextract en ⅗ van de chocoladesaus 2 min. op de hoogste stand van de keukenmachine. Wanneer het ricottamengsel romig en luchtig is, verdeel je dit over de afgekoelde taart. Top af met de overige chocoladesaus en geschaafde amandelen. Rasp het blokje pure chocolade over de taart.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.