Print opties

Sluiten

Traditionele moussaka

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 15min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakken aubergine 2 tot 3 min. per kant aan.
2
Pel en snipper de ui. Pluk de takjes oregano en hak grof.
3
Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 min. aan. Voeg het rundergehakt toe en bak in 5 min. rul. Voeg de tomatenblokjes, kaneel en oregano toe en laat 10 min. rustig doorkoken op laag vuur.
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de pecorino. Haal het gehakt van het vuur. Voeg de helft van de pecorino en het paneermeel toe aan het gehaktmengsel. Voeg het ei toe en roer snel door, zodat het ei niet kan stollen.
5
Verdeel ¾ van de plakken aubergine over de bodem van een ovenschaal. Verdeel het gehakt over de aubergine. Verdeel de aardappelschijfjes over het gehakt, gevolgd door de bechamelsaus. Druk de overige plakken aubergine licht in de bechamelsaus en verdeel de rest van de pecorino over het geheel. Bak de moussaka 45 min. in de oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.