Print opties

Sluiten

Traybake kip salie

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Rasp de kaas. Was de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi hier wat hoopjes kaas op, evenveel als het aantal plakjes aardappel. Leg de zoete aardappel plakjes erop en rooster 20 min. in de oven.
2
Pel ondertussen de rode ui, snijd in halve ringen en doe in een grote ovenschaal, gevolgd door de kippenbout. Pel de knoflook en pers boven de ovenschaal. Besprenkel het geheel met de helft van de olijfolie, honing en peper en zout. Meng door elkaar.
3
Hak 3/5 van de salie fijn en ris de blaadjes van de overige takjes. Bestrooi de kip met de gehakte salie. Verdeel de blaadjes salie over de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en rooster circa 15 min. Haal de zoete aardappelkoekjes uit de oven als ze klaar zijn.
4
Was de paprika en courgette. Snijd de courgette in dunne plakjes. Als de kip 15 min. heeft gebakken, haal uit de oven en leg de groenten bij de kip in de ovenschaal. Besprenkel met de overige olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak het geheel 15-20 min. tot de kip mooi bruin is gekleurd. Zet eventueel nog op het einde 5 min. de grill aan voor een perfect bruin kippetje!
5
Haal de kip met groenten uit de oven en verdeel over de borden samen met de zoete aardappelkoekjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.