Print opties

Sluiten

Ultieme champignon toast

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Halveer de champignons. Bedek een ovenschaal met bakpapier en verspreid de champignons er gelijkmatig over. Droog de champignons gedurende 20 min. in de hete oven. Open om de 5 min. de deur om vocht te laten ontsnappen.
2
Besmeer het zuurdesembrood met ghee. Rooster ze mee in de hete oven tot goudgeel en knapperig, maar nog zacht vanbinnen. Vang de boter/vetstof die uit het brood komt op.
3
Pel en hak de knoflook fijn, pel en snipper de sjalot. Verwarm ¼ van de vetstof van het brood in een pan met diepe bodem en stoof de knoflook en sjalot op middelhoog vuur.
4
Draai het vuur hoog en blus de pan met de sojasaus en azijn. Beweeg en schud de pan op hoog vuur tot het vocht bijna verdwenen is. Voeg de half gedroogde champignons toe en de resterende vetstof. Bak verder tot de champignons alle vetstof hebben opgenomen. Blus met de zure room en laat 1 min. inkoken.
5
Serveer de champignons op het geroosterde zuurdesembrood. Hak de hazelnoten, peterselie en bieslook fijn en garneer over de toast.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.