In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Ultieme champignon toast

Deze heerlijke champignon toast is ontwikkeld door Belgische chef Berten Bos voor Griffith Foods, en is nét wat specialer dan de gewone geroosterde boterham. Deze ultieme toast zit namelijk bomvol smaak! Dit komt door de combinatie van champignons en eekhoorntjesbrood, geserveerd op dikke plakken zuurdesembrood.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept ultieme champignon toast

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Halveer de champignons. Bedek een ovenschaal met bakpapier en verspreid de champignons er gelijkmatig over. Droog de champignons gedurende 20 min. in de hete oven. Open om de 5 min. de deur om vocht te laten ontsnappen.
2
Besmeer het zuurdesembrood met ghee. Rooster ze mee in de hete oven tot goudgeel en knapperig, maar nog zacht vanbinnen. Vang de boter/vetstof die uit het brood komt op.
3
Pel en hak de knoflook fijn, pel en snipper de sjalot. Verwarm ¼ van de vetstof van het brood in een pan met diepe bodem en stoof de knoflook en sjalot op middelhoog vuur.
4
Draai het vuur hoog en blus de pan met de sojasaus en azijn. Beweeg en schud de pan op hoog vuur tot het vocht bijna verdwenen is. Voeg de half gedroogde champignons toe en de resterende vetstof. Bak verder tot de champignons alle vetstof hebben opgenomen. Blus met de zure room en laat 1 min. inkoken.
5
Serveer de champignons op het geroosterde zuurdesembrood. Hak de hazelnoten, peterselie en bieslook fijn en garneer over de toast.

Wat is zuurdesembrood?

Zuurdesembrood is een traditioneel brood dat bekend staat om zijn unieke smaak, stevige structuur en langere houdbaarheid. Het wordt gemaakt door gebruik te maken van de natuurlijke fermentatiekracht van wilde gist en melkzuurbacteriën, die worden gekweekt in een zogenaamde zuurdesemstarter.

Wat zuurdesembrood onderscheidt van gewoon brood, is het gebruik van zuurdesem als rijsmiddel in plaats van commerciële gist. De zuurdesemstarter bestaat uit een mengsel van meel en water dat gedurende enkele dagen wordt gefermenteerd. Deze fermentatie creëert een levendige cultuur van wilde gisten en bacteriën, waaronder de bekende lactobacillen.

Wil je vaker zuurdesembrood eten? Probeer dan ook zeker eens deze toast met champignons, spinazie & feta of de bruschetta gemaakt van zuurdesembrood. Superlekkere lunchgerechten waarmee je jezelf kan verwennen tijdens een dag thuis!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?