Deze heerlijke champignon toast is ontwikkeld door Belgische chef Berten Bos voor Griffith Foods, en is nét wat specialer dan de gewone geroosterde boterham. Deze ultieme toast zit namelijk bomvol smaak! Dit komt door de combinatie van champignons en eekhoorntjesbrood, geserveerd op dikke plakken zuurdesembrood.
Zuurdesembrood is een traditioneel brood dat bekend staat om zijn unieke smaak, stevige structuur en langere houdbaarheid. Het wordt gemaakt door gebruik te maken van de natuurlijke fermentatiekracht van wilde gist en melkzuurbacteriën, die worden gekweekt in een zogenaamde zuurdesemstarter.
Wat zuurdesembrood onderscheidt van gewoon brood, is het gebruik van zuurdesem als rijsmiddel in plaats van commerciële gist. De zuurdesemstarter bestaat uit een mengsel van meel en water dat gedurende enkele dagen wordt gefermenteerd. Deze fermentatie creëert een levendige cultuur van wilde gisten en bacteriën, waaronder de bekende lactobacillen.
Wil je vaker zuurdesembrood eten? Probeer dan ook zeker eens deze toast met champignons, spinazie & feta of de bruschetta gemaakt van zuurdesembrood. Superlekkere lunchgerechten waarmee je jezelf kan verwennen tijdens een dag thuis!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment