Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven), vet het vierkant bakblik in en bekleed met bakpapier.
2
Snijd de ongezouten roomboter in blokjes. Hak 4/5 van de 70% pure chocolade fijn. Smelt de 70% pure chocolade samen met de roomboter au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Zet opzij om af te koelen tot kamertemperatuur.
3
Klop ondertussen de eieren, suiker en vanille-extract tot een licht en luchtig mengsel. Spatel het mengsel door het chocolademengsel, gevolgd door de bloem, het cacaopoeder en de gemalen amandelen. Meng tot een glad beslag.
4
Hak de 85% pure chocolade grof en roer door het beslag tot het gelijkmatig is verdeeld. Giet het chocolademengsel voorzichtig in de vierkante bakvorm. Hak de overige 70% pure chocolade grof en verdeel over de brownie. Bak gedurende 30-35 min. in de oven of tot de bovenkant stevig is, maar er een lichte beweging in het midden zit. Laat afkoelen voordat de brownie uit de bakvorm wordt gehaald.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.