In samenwerking met:
Ultieme chocolade brownies
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Ultieme chocolade brownies

Een klassiek recept dat zo simpel is, dat je het vaker wilt maken. Dat is deze ultieme chocolade brownie! Perfect chewy vanbinnen met een knapperige buitenkant. Heerlijk in combinatie met de 70% én 85% pure chocolade en een vleugje zout. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Ultieme chocolade brownies

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 25min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven), vet het vierkant bakblik in en bekleed met bakpapier.
2
Snijd de ongezouten roomboter in blokjes. Hak 4/5 van de 70% pure chocolade fijn. Smelt de 70% pure chocolade samen met de roomboter au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Zet opzij om af te koelen tot kamertemperatuur.
3
Klop ondertussen de eieren, suiker en vanille-extract tot een licht en luchtig mengsel. Spatel het mengsel door het chocolademengsel, gevolgd door de bloem, het cacaopoeder en de gemalen amandelen. Meng tot een glad beslag.
4
Hak de 85% pure chocolade grof en roer door het beslag tot het gelijkmatig is verdeeld. Giet het chocolademengsel voorzichtig in de vierkante bakvorm. Hak de overige 70% pure chocolade grof en verdeel over de brownie. Bak gedurende 30-35 min. in de oven of tot de bovenkant stevig is, maar er een lichte beweging in het midden zit. Laat afkoelen voordat de brownie uit de bakvorm wordt gehaald.

Tip: je kan eventueel de ongezouten roomboter en de 70% pure chocolade bereiden in de magnetron. Doe in dat geval de boter en chocolade in een magnetronbestendige kom en smelt ze in sessies van 30 sec., roer tussendoor.  

Aan de slag met goddelijke brownie recepten 

Eenvoudig om te maken, maar het resultaat mag er zeker zijn: brownies. Deze smeuïge lekkernijen met een krokante buitenkant en intense chocolade smaak doen het altijd goed. Ondertussen zijn er naast de klassieke brownie tal van varianten te vinden. Denk aan blondies, de blonde brownies met bruine suiker en vanille, of brownie koeken. Heb je geen idee bij welk recept je moet beginnen? Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje: 

  1. Banoffee brownies: liefhebber van bananenbrood en van brownies? Probeer dan zeker eens deze banoffee brownies. Heerlijk met een vleugje karamel en knapperige walnoten.  
  2. S’mores brownies: heb jij al eens s’mores op? Deze klassieker toveren we om tot een brownie variant. Denk aan een knapperige bodem, smeuïge brownie laag en een zoete verrassing on top. Geloof ons, eenmaal geproefd wil je nooit meer anders!
  3. Ultieme chocolade brownies: wij houden van chocolade, zeker in brownies. In dit recept gaan we dan ook voor een combinatie van 70% én 85% pure chocolade en een vleugje zout. Ultieme verwennerij.
  4. Tiramisu brownies: dol op tiramisu en op brownies? Ga dan voor ‘the best of both worlds’ en maak tiramisu brownies. Met een smeuïge binnenkant, knapperige buitenkant en on top een romige mascarponecrème ga je gegarandeerd genieten.
  5. Brownie met kersen en witte chocolade: deze smeuïge brownie is verrassend van smaak! Doordat we hem op de barbecue bereiden, krijgt het een lichtrokerige smaak. De witte chocolade en kersen zorgen voor de zoete tegenhanger. Ook zonder barbecue kan je deze brownie maken, maar dan in de oven! 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.   

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via