Print opties

Sluiten

Vanille-ijs met gekarameliseerde pecannoten en gekruid Himalayazout

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 35min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Klop de slagroom met een mixer totdat de slagroom net niet stijf is. Giet de gecondenseerde melk erbij en meng dit erdoor met een spatel.
2
Schraap het merg uit de vanillestok en meng door het slagroommengsel. Giet het ijsmengsel in een schaal en zet minimaal 6 uur in de vriezer.
3
Hak de pecannoten grof. Verhit een pan met roomboter op middelhoog vuur en voeg kokosbloesemsuiker en agavesiroop toe. Dit mengsel gaat borrelen en de suiker lost op. Let wel op dat het niet te veel verkleurt, dan kan het bitter gaan smaken.
4
Voeg de gesneden pecannoten toe en meng goed door de karamel. Haal uit de pan en laat afkoelen.
5
Serveer het ijs met de gekarameliseerde pecannoten, de olijfolie en het Verstegen Himalayazout gekruid.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.