Print opties

Sluiten

Vega korma curry met bloemkool en naanbrood

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en snijd de knoflook en witte ui grof. Snijd de gember grof. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg ½ van de ghee of kokosolie, knoflook, ui, gember, groene chili en het curryblaadje toe. Bak 10 min. en laat afkoelen. Pureer alles in een blender of met een grote vijzel tot een curry pasta.
2
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de curry pasta, kokosmelk, zout, suiker, groentebouillon, kurkumapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en kaneelpoeder toe. Pers het sap uit de limoen en voeg toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
3
Verwijder de buitenste bladeren van de sereh. Snijd de bloemkool in roosjes. Verhit een andere pan met 3/5 van de overige ghee of kokosolie en voeg de steranijs, sereh en bloemkool toe en bak ongeveer 5 min. aan. Haal de bloemkool uit de pan, voeg toe aan de curry saus en gaar verder voor 10 min.
4
Snijd de onderkant van de paksoi en snijd in stukken. Spoel de kikkererwten af. Voeg de paksoi toe aan de curry saus en gaar in 5 min. Voeg de laatste minuut de kikkererwten toe. Je kan dit ook apart koken in water.
5
Verhit ondertussen een pan op laag vuur met de overige ghee of kokosolie, voeg het komijnzaad, de cashewnoten en de rozijnen toe en bak tot goudbruin van kleur (ongeveer 5 min.).
6
Bereid ondertussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Verdeel de curry over de borden, garneer met het rozijnen cashew mengsel en serveer met het naanbrood.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.