Print opties

Sluiten

Vegan cheesecake met frambozen

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
4u 35min
Totale tijd
5u 20min

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een taartvorm met bakpapier. Smelt de boter in de magnetron. Blend de volkoren digestives in de keukenmachine tot fijne korrels. Voeg de boter toe en mix opnieuw. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet even opzij.
2
Doe de roomkaas samen met de kwark en het vanille extract in een kom. Mix 1 min. met de handmixer. Zeef ⅘ van de maïzena en voeg toe samen met ⅘ van de suiker en (slag)room. Verdeel het mengsel over de koekbodem en schuif de vegan cheesecake voor 50 min. in de oven. Wanneer de cheesecake klaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem 1 uur afkoelen op het aanrecht. De binnenkant van de cheesecake zal nog vloeibaar en wobbelig zijn. Dit is normaal. Na 1 uur zet je de cheesecake voor 3 uur in de koelkast om verder uit te harden.
3
Voeg ondertussen ⅘ van de frambozen samen met ⅘ van het water toe in een steelpan. Verwarm en prak de frambozen met een vork. Wanneer de frambozen volledig geprakt zijn, mix je de overige maïzena met het overige water in een kom tot een papje. Voeg dit papje samen met de overige suiker toe aan de frambozensaus. Roer goed door en laat nog 2 min. koken. Laat de frambozensaus vervolgens 1 uur afkoelen.
4
Verdeel de frambozensaus over de vegan cheesecake en garneer met de overgebleven frambozen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.