Print opties

Sluiten

Vegan coquilles met risotto en geroosterde cherrytomaten

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor tot 200°C. Leg de cherrytomaten aan de tros in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en balsamicoazijn. Rooster de cherrytomaten 20-25 min. in de oven.
2
Snijd ondertussen de stelen van de koningsoesterzwammen. Snijd elke steel in 3 even dikke plakken. Snijd de plakken aan de snijkanten kruislings in.
3
Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook en snijd fijn. Hak de hazelnoten grof en snijd de krulpeterselie fijn.
4
Breng de bospaddenstoelenbouillon in een pan aan de kook. Voeg de oesterzwamplakken toe en kook 15 min. op laag vuur. Haal daarna uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
5
Smelt ondertussen de helft van de plantaardige boter in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalotten en knoflook 5 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee. Blus af met de witte wijn en kook tot het meeste vocht verdampt is.
6
Voeg steeds een soeplepel hete bospaddenstoelenbouillon aan de risotto toe uit de pan met de oesterzwamplakken. Roer door tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen voor je een nieuwe lepel toevoegt. Ga door tot de rijst beetgaar is. Roer daarna de plantaardige crème fraîche en de edelgistvlokken door de risotto. Breng de risotto op smaak met peper en zout.
7
Smelt de overige plantaardige boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de hazelnoten en oesterzwamplakken toe en bak de oesterzwamplakken 2 min. per kant, tot ze goudbruine randjes hebben.
8
Verdeel de risotto over de diepe borden. Leg daar een trosje cherrytomaten en 3 oesterzwamplakken op. Bestrooi met de hazelnoten, de krulpeterselie en wat peper en zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.