Vegan eenpansorzo met witte bonen, venkel en citroen
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Pel en snipper de ui. Snijd het venkelgroen van de venkelknollen en bewaar. Snijd de venkelknol in kwarten, snijd de kwarten in de breedte in plakjes van een halve cm.
2
Verhit de margarine in een hapjespan en bak de ui, venkel en venkelzaad 4 min. op middelhoog vuur.
3
Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook en orzo toe aan de ui en venkel in de pan en bak nog 1 min. mee op middelhoog vuur.
4
Voeg de bonen, het bouillonblokje en het kokende water toe, breng aan de kook en kook met de deksel op de pan in 7-8 min. op middelhoog vuur gaar.
5
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de helft uit. Snijd de overige citroen in parten. Snijd de dille fijn. Roer het citroensap, -rasp en de dille door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met het venkelgroen en een citroenpartje.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.