Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Spoel het jackfruit af onder stromend water. Scheur de stukken jackfruit in grove stukken, dep goed droog en meng met ½ van de olijfolie, kruidenmix gyros, peper en eventueel zout.
3
Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de helft van de ui en jackfruit 5 min.
4
Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en pel en hak de knoflook fijn. Snijd ⅓ van de komkommer in halve plakjes. Rasp de overige komkommer met een grove rasp, doe in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. Meng de sojayoghurt met de geraspte komkommer en knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5
Snijd de broodjes open en vul met de vegan gyros, cherrytomaten, komkommer, de overige rode ui en de komkommer-yoghurtsaus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.