Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappels en snijd ze in frieten van ongeveer ½ cm dik. Meng de zoete aardappelfriet in een kom met olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de frietjes 30 min. in het midden van de oven. Keer halverwege om. Breng de frietjes na het bakken op smaak met peper en zout.
2
Maak de shoarmakruiden door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
Let op: De hoeveelheid shoarmakruiden is meer dan dat nodig is voor dit recept. Bewaar de overgebleven shoarmakruiden in een afgesloten bakje.
3
Scheur de oesterzwammen in reepjes. Meng in een kommetje de olijfolie met 1 el shoarmakruiden. Voeg deze kruidenolie toe aan de oesterzwamreepjes en meng dit goed door zodat alle reepjes bedekt zijn met een laagje olie en kruiden. Verhit een koekenpan en bak de oesterzwamshoarma 5 min. Leg vervolgens op een bord met een velletje keukenpapier.
4
Meng voor de knoflooksaus de mayonaise met yoghurt en knoflook. Breng op smaak met bieslook en wat peper en zout.
5
Leg de zoete aardappelfriet in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de frietjes en leg daarop de oesterzwamshoarma. Zet de ovenschaal 5 min. in de oven totdat de kaas is gesmolten.
6
Snijd ondertussen de ijsbergsla en rode ui in reepjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in plakjes.
7
Top de kapsalon af met de ijsbergsla, rode ui, cherrytomaatjes, komkommer en de zelfgemaakte knoflooksaus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.