Print opties

Sluiten

Vegan penne ai funghi

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Snijd de champignons in plakken en scheur de oesterzwammen in stukken. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 10 min. Draai het vuur naar hoog en bak nog 5 min. Laat goed aanbakken en roer niet teveel. Druk af en toe een beetje aan, zodat sommige stukjes goed aanbakken.
2
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de peterselie fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter).
3
Bak na 15 min. de ui, knoflook en tijm nog 4-5 min. op laag vuur mee met de paddenstoelen. Giet de pasta af en vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de pasta, het plantaardig alternatief voor crème fraîche, kookvocht, ½ van de peterselie en ½ van de citroenrasp erdoor en verwarm mee.
4
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de overige peterselie en de overige citroenrasp. Snijd de citroen in parten en serveer erbij.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.