Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ruim water met een snufje zout gaar. Dit duurt ongeveer 15 min. Giet af en stamp tot een puree met de plantaardige melk. Breng op smaak met peper en zout.
2
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes en de champignons in stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de wortel en selderij toe en bak 2 min. mee. Doe de champignons toe en bak tot ze hun vocht loslaten.
3
Voeg de linzen en tomatenblokjes toe. Pluk de blaadjes van de tijm en voeg met wat peper en zout toe. Laat de saus op laag vuur inkoken tot de groenten zacht zijn. Dit duurt ongeveer 8 min.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het groentemengsel over een ovenschaal en strijk de aardappelpuree er gelijkmatig overheen. Bestrooi met de vegan geraspte kaas en bak de shepherd’s pie 20 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.