Print opties

Sluiten

Vegan zalm in bladerdeeg met citroenroomkaas en spinazie

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C en haal het bladerdeeg uit de diepvries.
2
Rasp de gele schil van de citroen met een fijne rasp en meng dit door de roomkaas. Halveer de citroen en pers de helft uit. Verdeel de roomkaas over de helft van het bladerdeeg en laat hierbij 1 cm van de rand vrij. Leg op de roomkaas de Vivera plantaardige zalm en breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
3
Pel de knoflook en snipper fijn. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de knoflook in 3 min. goudbruin. Voeg hier de spinazie aan toe, bak deze voor 2 min. op hoog vuur en verdeel over de zalm.
4
Maak 4 schuine sneden van 4 cm lang in het midden van de overige bladerdeeg plakken. Plaats deze over de spinazie heen. Druk de randen van het bladerdeeg voorzichtig aan met een vork en smeer de bovenkant in met plantaardige bakboter.
5
Leg de zalmpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 15 min. in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
6
Haal de zalmpakketjes uit de oven en serveer met de waterkers.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.