Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de winterpenen in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Halveer de champignons en snijd in plakjes.
2
Verhit de boter en olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de winterpenen, champignons en tijm toe en bak 10 min. mee. Voeg daarna de tomatenpuree en bloem toe en bak 2 min. mee, blus af met de rode wijn en de groentebouillon. Voeg de laurierblaadjes, peper en zout toe en laat 25 min. stoven op laag vuur. Voeg in laatste 10 min. de erwten toe en stoof mee.
3
Bak ondertussen de ciabatta af volgens de aanwijzing op de verpakking.
4
Haal de laurierbladeren en takjes tijm uit de bourguignon. Voeg eventueel nog een snuf zwarte peper en wat verse tijm naar smaak toe. Breek de ciabatta in stukken en serveer met de bourguignon.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.