Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de courgette in plakken van 0,5 cm op een mandoline of met een kaasschaaf. Pel en snijd de knoflook en ui fijn.
2
Snijd de aubergine en paprika in blokjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in stukken van 0.5 cm. Verdeel de courgetteplakken over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 10 min. intrekken en dep droog. Gril de courgette 8 min. in de oven.
3
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de aubergine, paprika, bleekselderij en groene olijven toe en bak 6 min.
4
Snijd de trostomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en pureer met de Verstegen WSM - Lasagne en ½ van de basilicum met behulp van een staafmixer tot een saus. Voeg toe aan de pan met groenten en laat dit 2 min. zachtjes koken.
5
Verdeel 1/4 van de courgette plakken over de bodem van de ovenschaal en verdeel hier 1/3 van de groentesaus overheen. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met een laag courgette. Verdeel de geraspte kaas over de courgette lasagne. Plaats de lasagne 20 min. in de oven en bak gaar.
6
Ris ondertussen de blaadjes van de overige basilicum. Haal de lasagne uit de oven, garneer met de basilicumblaadjes en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.